logo

Nieuwsbrief februari 2022

Welkom bij deze derde Nieuwsbrief.

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven dat je geïnteresseerd bent in het project en/of omdat je de vragenlijst hebt ingevuld.

Met deze nieuwsbrief willen we je op onregelmatige tijden op de hoogte houden van nieuwtjes over regenwater en wat dit betekent voor de buurten Curacaloaan, Klein Zwitserland en Indische buurt in Amersfoort.

We zijn altijd benieuwd naar reacties!
image0
Als projectgroep van bewoners en mensen van de gemeente Amersfoort hebben we de laatste maanden van vorig jaar gewerkt aan hoe we de bewoners van "ons projectgebied" (dat is de buurten Curacaolaan, Klein Zwitserland en de Indische Buurt) goed informeren en vragen om mee te denken.

Om de buurt al een beetje "op te warmen" hebben we afgelopen vrijdagavond op diverse plaatsen in de wijk paaltjes neergezet met daarop een peilschaal en de vraag: "Hoe hoog komt het water hier bij een extreme regenbui?"

Deze week komt er bij alle bewoners een folder in de bus met een uitnodiging voor 7 en/of 8 maart voor een bewonersbijeenkomst waarop we zullen terugkoppelen wat jullie beeld is van de wateroverlast of juist de droogte in de wijk. We zullen vertellen over de wateroverlast die er kan ontstaan bij heftige buien. En we zullen met elkaar brainstormen over mogelijke oplossingen.

In de afgelopen zomer konden we in Limburg en Brabant een voorbeeld van wateroverlast zien. Gelukkig was het in Amersfoort bij lange na niet zo erg, maar ook hier stond op 23 augustus het viaduct aan het einde van de Leusderweg onder water. En in de toekomst kan dat vaker gebeuren als we niet in actie komen.

Op 7 en 8 maart gaan we met experts op het gebied van regenwater in op die buien en op wat je eraan kunt doen in je eigen buurt en wat de gemeente als haar taak ziet. De projectgroep wil graag ideeën uit de buurt horen, zodat we samen met de gemeente plannen kunnen maken die passen bij wat we in de wijk graag zien.

In maart/april organiseren we samen met iemand van Rainproof een ‘watersafari’. Daarbij laten we met een wandeling/fietstocht langs verschillende tuinen zien wat je in je eigen tuin kunt doen om het water op te vangen en langer vast te houden zodat je in droge zomers minder kraanwater hoeft te gebruiken.

We hebben de paaltjes geplaatst in overleg met de mensen van de gemeente, we halen ze binnenkort weer op.
IMG_20220129_114507805
We zijn altijd benieuwd naar meningen, visies en foto's en verhalen: wil je wat bijdragen, mail dan naar: regenwater@bergwater-amersfoort.nl
Heb je leuke, interessante voorbeelden over hoe met water om te gaan? Stuur je foto's en verhalen op. Of: neem contact op met ons op regenwater@bergwater-amersfoort.nl voor een nieuwsbericht op de website.

Op de website kun je je abonneren op deze nieuwsbrief. Dat kun je aan je buren doorgeven!
Email Marketing Powered by MailPoet